Ортодонтска практика д-р Недева – Стара Загора

Home » БРЕКЕТИ

БРЕКЕТИ

Брекетите се използват за лечение на различни видове зъбно – челюстни отклонения. Те представляват малки метални пластинки, които се залепят по специален начин върху зъбите и се свързват помежду си с дъга. Продължителността на лечението може да бъде различна, според сложността на случая – от 1 до 3 години. Често лечението с брекети се предхожда от ранно ортодонтско лечение със снемаеми апарати.

Преди поставянето им се правят изследвания, които дават насоки на ортодонта за поставяне на диагнозата и изготвяне на план за лечение. Използват се различни видове рентгенови изследвания, взимат се отпечатъци от горна и долна челюст и се изготвя ортодонтски анализ.

Брекетите се използват за лечение на пациенти във всички възрасти.

ВИДОВЕ БРЕКЕТНИ СИСТЕМИ КОИТО ИЗПОЛЗВА НАШАТА ПРАКТИКА:

  1. Стандартна система:

Метални брекети – това е най – често използваната и достъпна брекетна система. Съвременните метални брекети са с максимално намалени размери, което осигурява тяхното лесно почистване. Към тях се прикрепят различни по форма и размер дъги с помощта на специални ластични лигатури.breketi1

Естетични брекети – те могат да бъдат пластмасови, керамични и сапфирени (изработени от сапфир кристал) брекети. Те са почти незабележими и лесно се почистват. Могат да се комбинират и с метални в задните участъци на зъбната дъга, както и с естетични дъги, което ги прави трудно забележими. По тази причина те са особено предпочитани от пациентите.brekets

 

                         2. Damon Q самолигиращи брекети – сравнително ново поколение система с превъзходни качества. При системата Damon са премахнати много от недостатъците на по- старите видове брекети. Осигурява се свободно движение на дъгата по зъбите, което позволява лечението на зъбно-челюстни деформации без излишни екстракции на здрави зъби, поради нужното разширение на зъбната дъга. Това прави тази система една от най-предпочитаните за момента. Предлагат се и естетични брекети от тази система. Може да се поставят сапфирени брекети от 5-5 или 3-3 зъб според желанието на пациента.

Too-Old-For-Braces-Pic-1

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: